:')

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 8 October 2011

Bye sugar glider :'(

Salam cik bloggie ;)

Hoyeh, nie nak cerita semalam ain dgn family pergi downtown mines! Err dah lama ajak abah pergi sana, tp baru semalam dia menunaikan hajat kteorg nie. Sedih tak? :') Hehe takpe janji dia dah bawak kteorg pergi sana. Semalam awal tak awal lah kan kteorg pergi sana. Kedai ada yg tak buka lagi. Yang buka pun, alahai ciput jea -.- Lepas maghrib kteorg dah keluar rumah. Hah yee abah excited sangat maybe nak pergi sana sampai ain pun tak sempat nak mandi. Hehe dgn berpeluhbya sebelum tu main basikal, pastu balik rumah boleh duduk-2 relax jea kan pastu terus abah ajak keluar. Ha time tu baru kelam kabut nak pergi mandi. Tp, abah cakap tak payah mandi nak tunggu angah mmg lambat. Grr FINE! Mentang-2 diorg semua dah mandi -.- Okay sampai jea kteorg kat sana, kteorg jalan-2. Hah kisah apa kedai tak banyak yg buka. Kteorg tunggu sampai dia buka :D Hehe tgh jalan-2 nie tetiba kteorg lalu depan satu kedai haiwan nie ^^ Ting-2 aku berhenti sb ada seekor haiwan yg aku minat! Oh apa lagi kalau bukan SUGAR GLIDER! Okay kau mmg comel lah haiwan :D Ain pun cakap dgn ayah ain, 'Abah angah nak nie!' Hehe sambil jari ain menunjuk ke arah haiwan tersebut. Ummi ain dah pegi entah kemana, sb dia geli :D Dia siap dah cakap dgn abah jangan beli haiwan tu. Hehe abah jawab 'Apa benda tu?' Ain menjawab 'Tu lah sugar glider' Abah tanya balik 'Nak ke? pergi lah tanya harga berapa?' Ain dengan penuh rasa excitednya, pergi tanya. Sebab cara abah tu mcm nak beli kan jea! Horayy, dalam hati aku nie dah penuh rasa kegembiraan, kesyukuran dan sebagainya ^^ Ain pun pergi tanya makcik tu, 'Cik sugar glider nie berapa seekor?' Makcik tu menjawab 'Ha rm350 sekali sangkar!' Hah mcm kena kejutan elektrik -.- terkejut ain. Bapak mahal weh -.- Abah yg dengar terus tak jadi. Hm hampa-nya! Abah cakap 'Mahal sgt lah angah. kalau rm50 ke rm100 ke takpe lah abah nak belikan' Hm okay rasa gembira tadi terus hilang serta merta. Lepas dah tahu harga tu, kami pergi dengan perasaan hampa. Aku monolog dalaman, Bye sugar glider :'( Grr but ain akan pastikan dia jadi milik ain satu hari nnt! Hoyeh, ain nak jugak benda tu! peduli apa -.- Hm okay that's all. Masih teringat sugar glider yg comel semalam. Bermain dalam sangkar, merayap sana sini. Okay bye :'(

LOTS OF LOVE
NURUL A'IN (:

1 comment:

  1. untunglaa da g uptown mines ta tgu akk .hmm kejam!

    ReplyDelete